onderdelen Murano kroonluchter

Onderdelen Murano Kroonluchter

Bent u op zoek naar onderdelen voor een Murano Kroonluchter? Wij leveren alle onderdelen voor een Murano kroonluchter. Is er een figuurtje van uw Murano Kroonluchter afgebroken? In de meeste gevallen is dit onderdeel te vervangen. Wij leveren alle onderdelen voor Murano Kroonluchters.

Vlakbij Venetië ligt Murano. Sinds 1291 het beroemde plaatsje waar de allermooiste glas- en kristalproducten vandaan komen. Eigenlijk was Venetië het hart van de glas- en kristalproductie maar rond 1291 werden alle glasblazers gedwongen om naar Murano te verhuizen. Dit om het risico van brand in Venetië te verkleinen. Maar ook om de kunst van het glasblazen te beschermen. Het is verboden de kunst van deze techniek door te vertellen. Tot op heden is glas nog steeds de belangrijkste inkomstenbron voor Murano.

Kenmerken Murano kroonluchter

Typische kenmerken van een Murano-kroonluchter zijn de ingewikkelde arabesken van bladeren, bloemen en vruchten die later zouden worden verrijkt met gekleurd glas. De kroonluchter kenmerkt zich verder doordat hij feitelijk te herkennen is als een fleurige bos bloemen. Al dan niet in kleuren. Veelal bestaat een Murano Kroonluchter over een ronde basis waarin armen of figuren gestoken worden. Murano kroonluchters worden gemaakt van z.g. sodaglas. Sodaglas is beroemd om zijn helderheid. Hierdoor ontstond er een herkenbaar contrast tussen ander glassoorten die er in de wereld werden geproduceerd. Murano kroonluchters zijn het meest te vinden in historische theaters, paleizen en regeringsgebouwen.

Onderdelen bestellen voor een Murano kroonluchter

Het bestellen van onderdelen voor een Murano kroonluchters gaat iets anders in zijn werk dan het eenvoudig doordrukken van een online bestelling. Van sommige onderdelen zijn er vroeger grote aantallen geproduceerd. Hierdoor is er tegenwoordig nog een kleine voorraad beschikbaar. Maar veelal werkte de glasblazers uit Murano in opdracht. Dit hield in dat er per kroonluchter werd gewerkt en niet uit standaard voorraden gebouwd is.
Het internet staat vol met websites die pretenderen een originele Murano fabriek te zijn of een officiële supplier. Al dan niet in het Engels. Uiteindelijk komen dit soort websites uit bij een bedrijf dat woekerprijzen vraagt voor een onderdeel voor een Murano kroonluchter. Wij hebben van opdrachtgevers gehoord dat er soms duizenden euro’s voor een onderdeel gevraagd word.
Door onze jarenlange ervaring in restauratie hebben wij een goede relatie opgebouwd met de glasfabrieken in Murano. Hierdoor zijn wij in staat om vrijwel alle Murano onderdelen te reproduceren. Krullen van groot tot klein of armen, al dan niet gedraaid en bewerkt. Ook de schotels die op de armen liggen zijn leverbaar. Wilt u onderdelen voor uw Murano kroonluchter bestellen? Dan willen wij altijd 1 onderdeel als voorbeeld van u hebben. En nog belangrijker: geduld. In Italië is het niet gebruikelijk dat er gelijk met een order begonnen wordt. De glasblazer spreekt een levertijd af. Meestal is dit 6 weken zonder verzendtijden. Kortom: het zal een maand of 2 a 3 duren voordat u het nieuwe onderdeel in huis heeft.

Voorbeelden van onderdelen voor een Murano kroonluchter

Voor onderdelen van Murano-onderdelen bestaat geen standaard prijslijst. Ieder onderdeel wordt handmatig nagemaakt aan de hand van uw voorbeeld. Is er een onderdeel van uw Murano kroonluchter stuk? Stuur ons dan een duidelijke afbeelding toe met afmetingen. Aan de hand hiervan kunnen wij een prijs bepalen.