een kroonluchter verhuizen

Een kroonluchter verhuizen

Hoe verhuis je een kroonluchter zonder dat deze stuk gaat? Hieronder geven wij enkele tips voor het verhuizen van een kroonluchter.

Wij werken al heel erg lang met kroonluchters. Dit doen we actief in de verhuurmarkt maar we ontwerpen ook kroonluchters in ons atelier in Italiƫ. In onze eigen werkplaats repareren en restaureren we kroonluchters. Al deze werkzaamheden zorgen ervoor dat wij precies weten hoe om te gaan met een kroonluchter.

Tips voor de verhuizing van een kroonluchter:
Stap 1: Meet de kroonluchter op. Meet de hoogte en meet de breedte
Stap 2: Meet de hele route op waar de kroonluchter doorheen moet.

Komen de afmetingen overeen met de afmetingen van de kroonluchter? Dan kan de kroonluchter naar buiten en naar binnen.

Stap 3: Schat het gewicht in van de kroonluchter

Is het gewicht beneden de 25kg dan kan de kroonluchter met 2 personen worden gedemonteerd. 1 persoon maakt de kroonluchter los van zijn ophangpunt. De 2e persoon ondersteund de kroonluchter van onderaf. De eerste persoon loopt met de ketting van de kroonluchter in zijn hand de trap af.
Is de kroonluchter zwaarder dan kan het zijn dat er meer mankracht nodig is om de kroonluchter te demonteren. Het kan ook zijn dat de lamp met een speciale katrol moet worden gedemonteerd. Vraag je tegelijk af of de kroonluchter door mankracht kan worden getild. Soms is een kroonluchter moeilijk vast te pakken. Hierdoor kan het zijn dat er een speciale constructie nodig is waarin de kroonluchter komt te staan of komt te hangen. Is dit het geval? Dan beginnen we weer bij stap 1: Meet de constructie op. Vervolgens meten we de hele route opnieuw. Past het allemaal? Dan kan de kroonluchter voorzichtig vervoerd worden naar het transportvoertuig.

Is de kroonluchter te zwaar of te groot? Past de lamp niet door deuropeningen heen? In deze gevallen zal de kroonluchter op hoogte moeten worden gedemonteerd. Dit is specialistisch werk. Begin met het afsluiten van de stroomtoevoer. Orden daarna alle gedemonteerde onderdelen in pakjes. Maakt desnoods met de hand een bouwtekening zodat u weet hoe de onderdelen moeten worden teruggeplaatst. Dit is een precies werkje en neemt veel tijd in beslag.

Wij kunnen het ons voorstellen dat u vlak voor een verhuizing niet wilt nadenken over het verhuizen van uw kroonluchter. Neem daarom een extra post op in uw verhuisbudget. Met deze extra post kunt u een specialist zoals ons inschakelen. Wij zorgen dan voor het hele traject.

Verhuisbudget voor een kroonluchter:
Wij horen het u al denken: wat kost het dan om een kroonluchter te verhuizen van A naar B. Hiervoor is niet 1,2,3 een prijs te noemen. Iedere situatie is verschillend. De prijsopbouw van het verhuizen van een kroonluchter is opgebouwd uit:

1. Locatiebezoek oude situatie en nieuwe situatie
2. Hangt de kroonluchter hoog of laag
3. Past de kroonluchter wel/niet door de deuropeningen
4. Zijn er trappen op de route
5. In welke plaats is de oude locatie en in welke plaats is de nieuwe situatie
6. Kunnen wij de verhuizing met 1 persoon uitvoeren of is er meer mankracht nodig
7. Moeten wij een speciale transportkist maken voor de kroonluchter
8. Is er hijs- en hef-materiaal nodig

Bent u van plan te verhuizen en neemt u de kroonluchter mee naar een nieuw adres? Wij kunnen uw kroonluchter van A naar B brengen. Neem contact op via 0246779322 of stuur duidelijke foto’s naar ons op.KROONLUCHTER VERHUISSERVICE