kroonluchter opknappen

Kroonluchter opknappen

Zit je niet te wachten op al dat gefriemel met een kroonluchter? lees hier handige tips van de kroonluchter specialist


Baal je ervan dat je kroonluchter een paar onderdelen mist? Of hik je al maanden aan tegen die smerige kroonluchter? Hieronder van allerlei antwoorden op vragen, maar ook tips om je kroonluchter op te knappen.

ONDERDELEN: Mijn kroonluchter mist een paar onderdelen. Ik weet echt niet hoe ik dit moet repareren.
Het is niet moeilijk om een paar onderdelen te bestellen. Met deze tip regel je het in een paar minuten.
Vaak mis je een onderdeel waarvan er nog meer aan je kroonluchter hangen. Meet het onderdeel op en op onze website direct naar onderdelen. Hier bestel je direct de juiste onderdelen. Voor 15:00u besteld? De volgende werkdag in je brievenbus. Handig toch?

SCHOONMAKEN: Is je kroonluchter smerig? Misschien is je kroonluchter wel smerig geworden doordat hij in de buurt van de keuken hangt. het kan ook zijn dat jullie roken in huis. Daar worden kroonluchters heel snel bruin en plakkerig door.
Tja. Dan moet je er toch een keer aan geloven en wat uurtjes uittrekken om je pronkstuk te laten shinen. Onze tip: vul een emmer met warm water en doe hierin een flinke scheut Dreft afwasmiddel. Dreft afwasmiddel kun je in iedere supermarkt kopen. Maar hier zie je waar de Dreft in de aanbieding is.
Zit je er niet op te wachten om zelf aan de slag te gaan? Wij kunnen dit werk van je overnemen. Je geeft dan wel iets meer uit dan een fles Dreft maar dan hoef je er zelf niets meer aan te doen. Overigens maken wij gebruik van een speciaal reinigingsmiddel dat effectiever werkt dan een afwasmiddel.

FEESTDAGEN: Heb je net zo lang gewacht tot het moment dat je echt aan de slag moet? Komen de feestdagen eraan en wil je dat de kroonluchter er weer als nieuw bijhangt? In de periode voorafgaand aan de feestdagen is het bij ons extra druk. Het kan daardoor voorkomen dat onderdelen langer onderweg zijn. Laat je het werk door ons uitvoeren? Bedankt dan goed dat het extra druk is en je de lamp echt al in oktober bij ons moet aanmelden.

LAMPJES: Je kent het vast wel. Je loopt tijdens je vakantie een hotellobby in en daar hangt een prachtige kroonluchter. Tegelijkertijd vraag je jezelf af waarom het in de ruimte zo wit verlicht is. Bijna onnatuurlijk wit. Dit komt omdat er gebruik gemaakt is van LED lapjes in de kroonluchter. Nu willen wij LED niet afkraken. LED lampjes gaan veel langer mee dan gloeilampen. LED lampjes zorgen ook voor energiebesparing. Maar mooi is anders. Een kroonluchter is van oudsher bedoeld om warm licht af te stralen. Dit begon in de vorige eeuw eerst met kaarsen (vuur) en later met gloeilampjes. Tegenwoordig schroeven we een LED lampje in de kroonluchter. Wij vinden LED lampjes in een kroonluchter niet mooi. Wanneer je echt van je kroonluchter wilt genieten gebruik hem dan ook echt als blikvanger.
Schroef er mooie gloeilampjes in en doe hem desnoods alleen aan op een speciaal moment.
Gloeilampjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Winkels als Action verkopen ze nog. Het mooiste in een Kroonluchter is een kaarslampje of een kaarslampje met krullend topje. Dit laatste model past het beste in Maria Theresa kroonluchters.

We hopen dat je geholpen bent met deze tips en dat dit je kroonluchter opknappen makkelijker maakt.